miten valita häiden juhlatila?

Lämmin suositukseni KAIKILLE hääpareille: valitkaa tila, joka vaatii vain sen verran koristelua, kun teillä on aikaa ja varaa toteuttaa. Jos valitsette juhlatilan, joka on täysin valkoinen, eleetön ja tyylikäs, teidän häiden teema kannattaa pitää myös vähäeleisenä ja minimalistisena. Usein onkin edullisempaa vuokrata häihin näyttävämpi tila, joka ei paljoa koristeluita kaipaa!

Jos tila on vanha kartano, linna tai koristeellinen juhlasali, kannattaa koristeet ja kukat sopia tilan tunnelmaan. Eli koristeelliseen tilaan taas minimalistinen somistus ei sovi, sillä tilaa kannattaa katsoa kokonaisuutena. Ei pelkästään siitä näkökulmasta, mitä koristeita pöytiin tuleen, vaan siitä, miltä pöydät, tuolit, kukat, koristeet ja ihmiset tulevat kokonaisuutena näyttämään juhlapäivänä.

Monesti olen törmännyt tilanteeseen, jossa on valittu erittäin edullinen seurojentalo, ja hääsuunnitelmien edetessä hääpari haluaa peittää juhlatilan seinät ja katot, koska estetiikka ei miellytä silmää. Meidän tiimi pystyy somistamaan tilan kun tilan, mutta mitä enemmän yritämme peittää epäesteettistä kattoa/seinää, sitä enemmän siihen pitää varata tilaa budjetista.

Monissa seurojentalossa pitää itse somistaa tila, roudata pöydät, tuolit ja muut kalusteet. Eikä tämä ole vielä paha, jos on aikaa ja osaavia tiimiläisiä hääseurueessa.

Pahempi on sunnuntai-aamu, kun hääseurueen pitää mennä siivoamaan juhlapaikkaa, kerätä pullot, pöytäliinat, tölkit, roskat, somisteet ja koristeet ja lajitella ne. Siirtää kalusteet paikoilleen ja pestä lattiat ja vessat ja palauttaa vuokratuotteet ja astiat cateringille. Siinä se sunnuntai hurahtaa ja juhlatunnelma on muisto vain.

Jokainen tavallaan, ja hääpari päättää, mutta hyvä nyrkkisääntö on se, että halvalla ei hyvää saa. Ei mitään vastaan seurojen taloja, olen itsekin pitänyt viime vuonna omat juhlat sellaisessa, mutta siihen pitää varautua budjetissa sekä ajallisesti ja varmistaa hääserueelta tarkkaan, kuinka paljon he ovat käytettävissä häiden purkuun ja siivoukseen. Tähän voi toki ostaa myös ammattilaistiimin tekemään tämän työn, ja sekin onnistuu meidän porukalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com