Vinkkejä hääpaikan somistukseen

Vinkkejä hääpaikan somistukseen

Jotkut parit ovat ostaneet tai askarrelleet ison osan koristeista itse. Ajatuksena on ollut, että koristelut tehdään juhlapaikalla häitä edeltävänä päivänä. Usein saan puhelun tai viestin esimerkiksi kuukautta ennen hääpäivää, kun hääparille onkin käynyt ilmi, että juhlapaikka on heidän käytössään vasta hääaamuna!

Hääaamuna hääseurue on meikissä ja kampauksessa koko aamun ja valmistautuu suureen päivään. Viimeinen asia, mitä seurueen jäsenet haluavat tehdä on juhlapaikan koristelu ja somistus- ja roudaustehtävät.

Kannattaakin kysyä cateringilta tai juhlapaikalta, minkälainen aikataulu on. Milloin juhlapaikkaan pääsee koristelemaan, auttaako työntekijät koristelussa vai jääkö se täysin asiakkaan harteille.

Juhlapaikka voi olla aiemmin vapaana, kun vuokra-aika virallisesti alkaa. Jos somistustehtävissä on kiire, aiempi aloitusaika helpottaa kaikkien elämää huomattavasti.

Catering kertoo kuka laittaa pöydät paikoilleen pöytäkartan mukaan ja kuka liinottaa ja kattaa pöydät? Kannattaa siis kysyä, milloin catering tekee kattauksen, sillä kattaus on merkittävä osa somistusta, jos häihin on tulossa paikkakortit (plaseeraus), menut, ohjelmat ja muut paperituotteet jokaisen paikalle. Jos kattausta ei ole tehty vielä silloin, ei paperituotteita voi asettaa paikoilleen. Paperituotteiden asettelussa kestää kauemmin, kun olet laskenut. Esimerkiksi sadan hengen hääseurueen plaseeraukseen ja muiden paperituotteiden asetteluun voi mennä pari kolme tuntia hyvinkin. Ja tässä vaiheessa haluat, että sali on muuten valmis, kukat paikoillaan pöydissä ja katteet kunnossa. Myös kynttilöiden sytyttäminen jää jonkun harteille juuri ennen kuin vieraat saapuvat juhlapaikalle.

Kate tehdään yleensä muutamia tunteja ennen hääjuhlan aloitusta, eli jos parilla ei ole hääsuunnittelijaa apunaan, joku hääseurueesta joutuu hääaamuna kampauksen ja/tai meikin jälkeen tehdä plaseeraukset kuntoon.

Harvoin juhlapaikalla on niin hyvä aikataulu, että kaikki somistustehtävät ja koristelut saa aloittaa jo torstaina, jolloin lauantaina ei ole tarve tulla juhlapaikalle ennen vihkitilaisuutta. Tässäkin tapauksessa muutama viimeisteltävä asia (kuten kynttilät ja karkkibuffan avaaminen) jää jonkun tehtäväksi. Joskus juhlapaikan henkilökunta tai catering voivat hoitaa tämän, mutta ei joka kerta.

Oma asiansa on vielä kaikki toimijat, jotka tulevat laittamaan paikkoja kuntoon juhlapäivänä. On tärkeää, että joku on ottamassa heitä vastaan juhlapaikalla, kun he saapuvat.

Tästä hyvä esimerkki on DJ ja bändi, jotka yleensä roudaavat tavaransa saliin muutamaa tuntia ennen vihkimistä. Jonkun on oltava paikalla ottamassa heidät vastaa, katsottava takahuone ja muut tarvittavat tiedot ja tarvikkeet kuntoon, ohjata heidän toimintaa ja sopia illan tarkka aikataulu heidän kanssaan. Tähän tehtävään hääsuunnittelija on kuin luotu, mutta jos sellaista mahdollisuutta ei ole, kannattaa heitä olla vastaanottamassa sellainen henkilö, joka tietää tarkkaan illan kulun ja aikataulun. Hän voi olla samalla myös seremoniamestari, joka tietää aikataulun jo tehtävänsä puolesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com