Rehearsal dinner

Rehearsal dinner

Lähtökohtana on, että häitä vietetään vain kerran elämässä. Tilaisuudesta toivotaan aina ainutlaatuinen, unohtumaton ja rakkaudentäyteinen, toteuttaa hääpäivän sitten hääpari itse, tai hääsuunnittelijan avulla.

Hääpäivän ympärille muodostuu nykyään enemmänkin hääviikonloppu, joka sisältää useamman eri tilaisuuden eri kokoonpanoilla. Hääviikonloppu alkaa usein rehearsal dinnerilla, eli harjoitusillallisella, jonka historia perustuu kirkkoharjoitusten jälkeen hääseurueelle tarjottavaan illalliseen. Tilaisuudessa voidaan antaa jo vähän viitteitä, minkälaista tunnelmaa, mitä kukkia ja mitä värimaailmaan on suunniteltu pääpäivään, eli hääjuhlaan. Usein tämä illallinen on aivan ydinporukalla, kaasojen, bestmanien ja heidän puolisoiden kesken. Joskus myös parin vanhemmat ovat paikalla.

Rehearsal dinner voidaan tarjoilla parin kotona, ravintolassa tai vaikka juhlapaikalla, jos tilanne antaa myöden.

Harjoituksissa kaasot ja bestmanit voivat kokeilla asujaan ja asusteitaan, eli testata, minkälaista niissä on liikkua. Niin sanotussa pukuharjoituksissa hääseurue voi kokeilla, minkälaista on kantaa kimppua ja esimerkiksi kuinka kätevästi asussa pääsee nostamaan tavaroita, juhlakengillä juosta käytävällä ja kuinka ketterästi saa tehtyä muita tehtäviä, joita yllättäen joutuu juhla-asussa häissä tekemäänkään.

Harjoitusten jälkeen on loistava tilaisuus käydä vihkitilaisuuden ja juhlan aikataulu vielä kerran läpi hääseurueen kanssa ja käydä läpi ylös nousseet kysymykset.

Tämä on myös ihana tilaisuus rentoutua ja rauhoittua hääpäivän aattona läheisimpien kanssa. Häästressin kannalta harjoitusillallinen kannattaakin ajoittaa juuri perjantaihin, eli häitä edeltävään iltapäivään, jos vain mahdollista.

Oletko sinä ollut mukana harjoitusillallisella?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com