Mitä hääsuunnittelija maksaa?

Mitä hääsuunnittelija maksaa?

Sitä kysytään minulta jatkuvasti. Ja joka kerta siihen kysymykseen vastaaminen on vaikeaa. Syynä on se, että hääsuunnittelu on yksilöllistä ja jokainen pari tarvii erilaisen avun suunnitteluun. Jokaiset häät ovat yksilölliset.

Mutta jos joku hinta pitää määritellä, se olisi 5 200€.

Mitä sillä rahalla saa? Sillä rahalla saa jo todella paljon ja samalla vapautuu aikaa ja hermoja moneen muuhun juttuun, jota häät vaativat.

Riippuu oikeastaan siis siitä, miten arvotetaan oma aika ja hermot. Jos itse lähtee somistamaan juhlia ilman kokemusta ja ymmärrystä aiheesta, siihen menee valtavasti enemmän aikaa, rahaa ja vaivaa. Ammattilaisen apu voi silloin tulla tarpeeseen.

Olen koonnut kolme eri hääpakettia sivuilleni, jotka helpottavat valintaa. Ne helpottavat myös hahmottamaan, mitä paketteihin sisältyy ja mitä milläkin rahasummalla saa.

Mistä lähdetään liikkeelle?

Jokaisen hääparin kanssa käymme ensimmäisessä Teams-palaverissa läpi, minkälainen hääpari on kyseessä, mitä toiveita ja unelmia heillä on häiden suhteen ja mihin he haluavat panostaa. Pyritään luomaan hääparin näköinen tilaisuus, jossa vieraat viihtyvät ja hääpari pääsee keskittymään toisiinsa ja juhlatunnelmaan.

Tuolla mainitsemallani 4900€:n summalla saa hääpaketeistani laajimman, viiden somistuskokonaisuuden sisältävän Timantti-paketin. Sen on jo niin laaja paketti, että somistusjuttuihin ei hääparin tarvitse enää paneutua.

Paljon häät yleensä maksavat?

Yleisesti häät maksavat nykyään reilusti yli 10t€, josta yli puolet menee ruokaan ja juhlatilan vuokraan. Bändi ja valokuvaaja vievät 2,5-5t€, eli siitä voi laskea, kuinka paljon todellisuudessa häihin rahaa uppoaa.

Hääsuunnittelija on usein apuna myös budjetoinnissa, ja minulta löytyy roppakaupalla vinkkejä, missä asioissa häissä voi säästää. Asioita, joita vieraat eivät huomaa ja joita hääpari ei enää muista kuukauden päästä. Mutta joihin saa rahaa uppoamaan isojakin summia.

Jokainen toteuttaa omanlaisensa häät ja oman budjetin mukaan. Kun minut pyydetään häiden suunnitteluavuksi, lähdemme aina pohtimaan toiveita ja unelmia ja samalla puhumme raha-asioita. Käymme läpi mihin kaikkiin halutaan panostaa, mistä ollaan valmiit luopumaan ja mitä kautta saamme suunniteltua häätilaisuudesta parin näköisen juhlan. Helposti jokainen hääjuhla näyttää toisen kopiolta. Omalaatuisuus ja lämmin henki on tämän päivän sana. Ja minun avulla hääpari pääsee luomaan itsensänäköisen hääjuhlan läheisilleen ja ystävilleen.

Aika nopeasti keskustelun edetessä selviää meille kaikille, mihin halutaan panostaa ja minkälainen budjetti häihin on suunniteltu. Joskus todeltaan, että yksikään hääpaketti ei ole parille sopiva, vaan lähdemme räätälöimään heidän toivesiin sopivaa kokonaisuutta. Kaikki on mahdollista!

Iltasanomien ja Iltalehden haastattelu aiheesta voit käydä katsomassa TÄSTÄ. Artikkelissa kerron vinkkejä häihin ja avasin vähän suomalaisen keskivertohään budjettia.

Talouselämän haastattelun näet taas TÄÄLTÄ.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: